måndag 13 april 2009

Dags för examensarbete!!

Slutet på min lärarutbildning närmar sig och höst ska jag skriva ett examensarbete. Självklart vill jag att det ska handla om IT och lärande, men vad??? Det är ju ett väldigt brett fält och man kan se det ur många vinklar, pedagogiska mål, utmaningar och från olika roller. Det vore roligt att göra någon undersökning som någon faktiskt har nytta av. Och jag ska bli lärare från förskola upp till sexan. Hm. Vad gör man? Var letar man? Bloggandet? Twitter? Trageton? Pedagogiska modeller? Jag har idétorka!! All idéer mottas mycket tacksamt!

3 kommentarer:

Magnus sa...

Hej. Jag arbetar som lärare i Norge och här har vi i våra planer att IKT eller digital kompetanse skall finnas med som det femte grunnläggande elementet i alla ämnen. I vilken grad påverkar detta användadet av IKt i skolan? Har själv tänkt lite på detta som ett tänkbart tema om man själv kommer till skott.... någon gång med att skriva en eller annan uppsats.
Kanske det är något att forska om ....

Lena Byström sa...

Du är välkommen till Nacka (utanför Stockholm) för att göra ditt examensarbete. Vi har massor av stännande IT-utveckling i skolorna på gång som kan må bra av en genomlysning. Det är bara att höra av dig. Mina uppgifter finns på in blogg.
/Lena

IT-pedagogen sa...

Ja, nu blir det i alla fall med inriktning mot språk, i någon form. Ansökan skulle ju vara inne i dag, så någon gång måste man ju betsämma sig...;-)