söndag 11 december 2011

Musikappar

Har jag skrivit om Garage band? Många vet kanske att det är ett mycket lättanvänt program på Mac:en. Där man kan skapa egen musik. Men det finns också som en lite enklare version i form av en app. För mig som inte äger var sig en Mac eller det ordinarie programmet, blir appen en hit!! Jag kan skapa trumslingor, ljudloopar, gitarriff, sångspår och kan lägga dem på varandra till en komplett låt. Dessutom får man massor av hjälp, om man vill ha det; Via smarta instrument kan man välja nivå av hjälp. Underbart!! Helt plötsligt blev iPaden ett instrument och ett mixerbord för musikundervisningen?

-Spännande!

Se en introduktion här: 
http://youtu.be/ZMRTvU17dMI

Fler musikappar? Jag provade två för karaoke: Glee och Disney Spotlight. De var eg. ganska lika. Och båda fungerar bäst om man köper låtar inne i programmet. De kostar ca 7 kr per styck. Inte mycket egentligen, men om man inte kan begränsa det till ett fåtal låtar riskerar det att blir dyrt för musikundervisningen i skolan. Troligen mer för hemmabruk.

-Jag leker vidare!

1 kommentar:

Anonym sa...

Tja, finns massa grymma musikappar. Pröva Soundhound som identifierar låtar genom inspelat ljud. En app som jag vill att någon ska bygga är till tjänsten Demolåtar.se som är grym. Det finns ett öppet musik-API till sidan....