onsdag 14 januari 2009

Windows Live - Samarbete

Live Writer är ett trevligt verktyg! Jag valde det som tillägg när jag installerade Messenger version 2009. Med detta "Live-paket" valde jag också att installera Windows Live Mail, som samlar all min mail på ett ställe, samt möjlighet att samarbeta online med Office. Det senare har jag saknat länge, eftersom det redan finns många nadra produkter för detta: Google Docs, ThinkFree, Zoho m.fl. Kul att nu se det även i den mest etablerade programsviten. Via Live får man en arbetsyta online, där man kan dela dokument med andra.
Både klokt och säkert nödvändigt av Microsoft att haka på detta tåg. Det gör säkert också att fler kommer att använda dessa funktioner, och vi kan skapa ännu mer samarbete, och därmed lärande. -Spännande!

Värt att notera kan också vara att man i själva verktygen börjat lägga in kopplingar till communitys, forum och bloggar kring just det verktyget. Här är t.ex. hjälpmenyn i Live Writer:
4 kommentarer:

Sandra Wissting sa...

Hejsan!

Såg att du länkar till min gamla blogg. Det gör iofs inte så mkt eftersom jag där skickar dem vidare, men... =)

Bra på BETT? Tror jag såg dig på bild hos IT-mamman.

Kerstin Lindfors sa...

:-) Härligt att kunna samla all mail på ett ställe :-)
Har du varit inne och titta på live@edu ? Gratis och en möjlighet för oss inom utbilning att kapa lite edu kostnader...

IT-pedagogen sa...

Ja, live@edu har jag skrivit kort om i kommentaren till inlägget den 11/1. Det verkar också vettigt.
Mvh Lotta

IT-pedagogen sa...

Och nej, jag var inte på BETT, så det var inte jag på bilden hos IT-mamman, tyvärr...;-)
Vore hemst roligt att träffa alla er brinnande själar, men just nu är det pluggande som gäller. Går ut och blir färdig lärare om jämnt ett år, så då får vi se vad det blir!? IT-pedagog? Skola? Förskola? Det är spännande....!